Lauesen House

Unikt familiehus beliggende i grønne omgivelser

Huset er beliggende uden for København, med udkig over en golfbane og et beskyttet naturreservat. Huset er bygget til en Dansk/Engelsk familie og kombinerer skandinavisk simplicitet med engelske brune mursten.

Huset er trukket tilbage på grunden, for at skabe privatliv samtidig med størst muligt udkig over golfbanen. Huset er orienteret mod solen, og centreret omkring en stor træterrasse. Grundplanet er ét stort åbent plan der kombinerer køkken, spiseområde og sofaområde i ét rum. Dette plan er forbundet med den store udendørs træterrasse med foldedøre i glas, som skaber en sammenhæng mellem indendørs og udendørs.

Huset har tre niveauer, fem soveværelser og en træterrasse der kan tilgås både indefra huset og udefra terrassen via trappen. Huset har en varm og hjemlig atmosfære, der skabes af brugen af varme materialer og de store vinduer der skaber gennemstrømning af lys, fra minimum to sider i hvert rum.

På ydersiden er huset bygget med brune mursten af engelsk ler og der er mange detaljer i murværket. Taget er belagt med teglsten lavet i samme ler som murstenene, for at skabe et monolitisk udtryk. Huset er beklædt med træ ved indgangspartiet og er rundet ved hjørnet, hvor træ møder mursten, for at skabe et indbydende og varm velkommen. Træ møder tegl, blandt andet ved indgangen og skaber en kontrast og en varme der virker indbydende.