Fitness For Alle

Ombygning og indretning af eksisterende bygning til fitnesscenter

Med en ny kampagne ’Fitness for alle’ får tre foreningsbaserede fitnesscentre hjælp til at ændre de fysiske, faglige og sociale rammer, så flere med bevægelseshandicap får lyst til og mulighed for, at motionere. Projektet frembringer gode universelle løsninger, der kan integreres i andre bygninger. Det er f.eks. typiske situationer omkring niveau- og barrierefri adgang, samt omklædning og træningssituationer.

Men projektet er mere end det; Det fokuserer på det sociale aspekt, social inklusion og fællesskabet omkring fitnessforeningen. Projektet frembringer gode eksempler på, hvordan man får den sociale del med og indretter til, at fællesskaber naturligt kan opstå. Der indrettes til fysisk træning af forskellig karakter. Der er fokus på det historiske lag, og bygningens smukke konstruktion udnyttes og fremhæves, mens der samtidigt er fokus på at skabe godt dagslys og god akustik, da disse to parametre er nogle af de vigtigste for målgruppen.

Foregangseksempel der viser fitnessforeninger, at man kan indrette eksisterende rammer til også, at inkludere mennesker med forskellige fysiske og kognitive handicaps.

Udført i samarbejde med SINUZ ApS som underrådgiver.