Vestre fjordpark

Samlingssted for alle der vil nyde naturen og fjorden

Vestre Fjordpark er et stort rekreativt område, med et væld af aktivitetsmuligheder. Dette projekt er udarbejdet til en konkurrence, og er et hus der skal forbinde Fjord og Fjordbad og skabe mere sammenhæng for brugerne af området. Ved at anbringe det nye hus på dæmningen mellem fjord og fjordbad bliver der skabt et nyt ”point of view”.

Volden er indsnævret, så vandet kommer tættere på huset på begge sider. Volden drejer sig på denne måde til en tange, der danner overgangen mellem de to vandlandskaber. Huset på tangen er opdelt i mindre enheder, der er placeret med afstand. Dette producerer udendørs rum i tæt forbindelse med de indendørs rum, der understøtter fjordaktiviteter. Bygningerne er placeret således, at de afskærmer brugerne mod den vestlige vind, der så ubarmhjertigt kendetegner området.

Ved at placere huset på tangen skabes et større fokus på vandaktiviteterne. Vi skaber overgange mellem vand og jord, der gør det let for de forskellige brugergrupper der benytter vandet. Vandet er til stede, uanset hvor du er, og du bliver mindet om, hvorfor du er nøjagtigt her.