Generationernes Hus

Sundhedsfremmende byggeri med fællesskaber i Aarhus

Generationernes Hus er et nyskabende projekt på havnefronten i Aarhus Ø. Målet er at samle ældreboliger, plejeboliger, familieboliger, ungdomsboliger og daginstitution i en vision om at skabe ét hus og én daglig ramme for givende samliv mellem flere forskellige generationer. Byggeriet rummer 100 ældre-, 100 pleje-, 40 familie-, og 24 handicapboliger samt en daginstitution til 150 børn.

Fællesskab, mangfoldighed, frihed, nærhed og tryghed er nøgleord i projektet. Den helt særlige beliggenhed i tæt tilknytning til kanalerne, vandet, vinden og bydelen, udnyttes til at give stedet en helt unik karakter, der indbyder til anderledes aktiviteter, oplevelser og møder mellem mennesker.

Generationernes Hus er blevet skabt i en stærk dialogbåret proces mellem teamet og Aarhus Kommune. Hele projektet bygger på Aarhus Kommunes 360° bæredygtighedsmodel. Et værktøj, som understøtter at projekter kommer hele vejen rundt om bæredygtighedsbegrebet, og kan sammenlignes med principperne i DGNB certificeringen.