Dronninggårds Allé

Bofællesskab til borgere med særlige behov

Det arkitektoniske hovedgreb består i, at få bygningen til at fremstå så visuelt let som muligt, set fra Dronninggårds Allé. Dette gøres ved at bryde bygningen ned i mindre bygningskroppe, der tilpasser sig områdets skala i størrelse og materialitet. Bygningen er inddelt i tre volumener der er tilpasset til de omkringliggende nabolag i størrelse og materialitet.

Alle lejlighederne er designet med materialer som signalerer hjemlighed frem for institution. Et venligt hjem er skabt, med lyse rum og varme og lette materialer der indbyder den enkelte beboer til at indrette sig med personlige ejendele og møbler og skabe en hjemlig følelse.

Projektet er udført i samarbejde med Cubo Arkitekter, Alectia og med NCC som totalentreprenør.