Christians Have

Plejecenter i Solrød Kommune

Christians Have Plejecenter er vundet sammen med C.C.Contractor og Sweco. Projektet omfatter i alt 30 nye plejeboliger og 24 rehabiliteringsboliger med tilhørende servicearealer og udearealer.

Christians Have Demensplejecenter udvides med en ny tilbygning, der skaber 24 nye rehabiliteringspladser i stueetagen og 30 plejeboliger på første og anden sal. Den nye bygning bindes sammen med de to eksisterende fløje og skaber derved et demensvenligt lukket gårdhaverum.

Projektet har fokus på at skabe genkendelighed, tryghed og hjemlighed. Boligerne organiseres i mindre bogrupper omkring et fælles opholdsrum, hvilket vil opfordre demente beboere til at tage del i fællesskabet. Boligerne og fællesarealer er omsorgsfulde huse der har beboeren i centrum.

Ligeværdig – og lige værdig – adgang og orientering for alle giver i dette projekt alle beboerne muligheden for, at få mest muligt ud af deres ressourcer og leve det gode ældre liv. Plejeboligerne har direkte og niveaufri adgang til store sydvendte altaner fra både spise- og opholdsstue. En centralt placeret elevator giver nem adgang til demenshaven. I indgangspartiet er en stor træningstrappe placeret, der binder etagerne sammen.